CP: Nevoia de dialog la varful comunitatii pagane

Asociatia Ropaganism dezavueaza comportamentul organizatiei Societatea Pagana care considera moartea marelui Helenist Vlassis G. Rassias un moment oportun pentru a antrega paganii romani in dispute intestine.

Precizam ca Asociatia ROPAGANISM nu considera ca exista vreun motiv temeinic de disputa cu Societatea Păgână – SP in afara, desigur, a orgoliilor si frustrarilor personale, dar aceste lucruri pot si ar trebui sa fie rezolvate pe calea dialogului itnerpersonal si nu in public.

In ceea ce priveste procedura juridica de constituire a Asociatiei ROPAGANISM, aceasta este in curs, fara a exista in prezent vreo decizie definitiva a justitiei privind denumirea organizatiei. Exista doar un “aviz” al Secretariatul de Stat pentru Culte, preponderent orientat catre structurile abrahamice, iar acest aviz are valoare consultativa, fiind solicitat de Secretariatul General al Guvernului. Pe fond, desigur, procedura in justitie isi urmeaza cursul. Totodata, din cate cunoastem, procedura legala de infiintare a Societatii Pagane fie nici macar nu a inceput, fie se afla in faza total preliminara.

Socotim ca fiecare organizatie ar trebui sa isi gestioneze propriile chestiuni interne; expunerea unor asa-zise deficiente ale unor alte structuri nu conduce la cresterea eficientei interne a propriei organizatii.

Precizam ca Dl. Cosmin Olteanu nu este “Mare Sacerdot”, ci Preot Pagan, hirotonisit de Universal Life Church Monastery din Canada, iar cel mai probabil in urmatoarele decenii va deveni Inalt Preot, pentru ca acesta este parcursul profesional firesc intr-o astfel de situatie.

Certurile intre organizatii nu sunt in nici un fel in interesul paganilor romani ce se confrunta direct cu deficitul de reprezentare a intereselor lor in cadrul statului roman, pretins laic. Reamintim ca elementul esential al miscarii pagane este cel uman si trebuie intotdeauna avut in vedere in prima instanta, dincolo de certuri si de orgoliile liderilor, care sunt si ei oameni.

Fie ca Zeii sa ne binecuvanteze pe toti.

CONSILIUL DIRECTOR

09.07.2019.

Publicat de Olteanu Cosmin

Cosmin Olteanu (in Romanian: Cosmin Olteanu, born August 25, 2000, Onesti, Bacau, Romania) is currently the founding president of the Association THE NEW PAGAN DAWN declared on June 24, 2016, involved in social, political, cultural and reform work.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: