TNPD a transmis azi la Ministerul Educatiei memorandumul SCOLII LIBERE!

In decursul zilei de azi, 18 februarie 2020, Asociatia THE NEW PAGAN DAWN a transmis catre Ministerul Educatiei Nationale memorandumul prin care se doreste scoaterea religiei din scoli si inlocuirea ei cu istoria religiilor, conform unei directive europene din anii trecuti.

Noi dorim schimbarea din trunchiul comun apartinand invatamantului primar, gimnazial si preuniversitar conform Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011 a obiectului de curs „Religie”, cu obiectul „Istoria Religiilor”, conform directivelor Uniunii Europene 10963/13 COHOM 117 COPS 231 PESC 698 FREMP 83.

Fotografie de Christina Morillo pe Pexels.com
  • Totodata sustinem ca religia este o materie ce reprezinta un abuz prin participarea la ora a elevilor ce nu fac parte din confesiunea respectiva; 
  • Elevii ce aleg sa nu faca ora de religie sunt deseori discriminati, aparand diferente in tratament intre cei ce participa si cei ce nu participa 
  • Materia e prezentata dintr-o aura subiectiva, usor manipulativa si distruge caracterul obiectiv al Educatie, lucru pe care Istoria Religiilor nu il poate face; 
  • Prezentarea materiei se face deseori de oamenii de cult si nu de teologi sau profesori de religie nonclerici, ceea ce afecteaza obiectivitatea cursurilor; 
  • Ora de religie devine deseori un loc de propaganda, unde unii elevi, parte a unor minoritati sunt judecati prin prisma valorilor religioase, lucru pe care Istoria Religiilor nu il poate face.

Dupa ce am luat legatura cu un fost consilier al ministrului Educatiei consideram ca avem sanse sa castigam acest demers, ba chiar mai mult din surse private cunoastem faptul ca dna Ecaterina Andronescu a sustinut o astfel de initiativa, iar Biserica Ortodoxa Romana nu s-a opus.

Printre semnatarii petitiei se numara persoane ca Emil Moise si Florin Badita. Emil Moise s-a facut remarcat in anul 2014 cand a castigat un razboi impotriva Bisericii prin care acesta a reusit sa reduca religia la o materie optionala prin decizia CNCD 323/2006.

Florin Badita este fondatorul „Corupţia ucide” si a Casei Activistului, platforme care au reusit sa schimbe in bine fata tarii dupa incidentul de la Colectiv.

Publicat de Olteanu Cosmin

Cosmin Olteanu (in Romanian: Cosmin Olteanu, born August 25, 2000, Onesti, Bacau, Romania) is currently the founding president of the Association THE NEW PAGAN DAWN declared on June 24, 2016, involved in social, political, cultural and reform work.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: