DESPRE NOI

photo of the stonehenge historical landmark in england
Fotografie de Bernd Feurich pe Pexels.com
 

Prima asociatie pagana wiccana

Paganismul astăzi este în continuă evoluție și în creștere. Wicca a evoluat în nenumărate tulpini, iar mișcarea păgână mai largă s-a dezvoltat și s-a extins dincolo de Wicca și Vrăjitorie. Mai multe tradiții druidice sunt înfloritoare, iar vechea magie ceremonială găzduiește ca Golden Dawn și Ordo Templi Orientis au văzut o renaștere de la începutul lor de heydays. Revigorarea păgânismului antic a stimulat o creștere incredibilă în comunitățile de căldură, elenă, reîncarnare celtică și religio-romană. Tradițiile nesfârșite ale religiilor indigene, cum ar fi Vodoo, Santeria și religiile tradiționale africane, au o voce în comunitatea religioasă mondială, ca niciodată.

In Romania si Paganismul a venit, acest lucru neputand fii oprit, iar datoria ASOCIATIEI SOCIETATEA WICCANA, abreviată SW este sa va fie la dispozitie drept calauze pe drumul vostru si drept reprezentanti solizi si de încredere pentru voi in viata cotidiana ca pagan kemetic.

Este un moment fascinant să fii păgân. Cum funcționează vrăjitorii Dianici cu politeiștii Hellenismos? Cum construiesc Heathhens comunitatea cu Druizii? A revenit timpul templului? Exersează magia sau magia, o parte importantă a spiritualității tale păgâne? Există puterea comunităților noastre în formele noastre non-tradiționale de organizare? Cum teologiile noastre îmbrățișează păgâni homosexuali, lesbiene, queer și transgender? Poate fii prosperitate cu adevărat din nou in păgânism? Este revigorarea religiilor antice chiar compatibila cu viața modernă? Cum creăm o comunitate pluralistă care cuprinde politeistii, animistii, panteistii, panenteistii, monoteistii, duotheistii, henotheists și păgâni de toate traditiile? Cum exprimăm solidaritatea cu spiritualitatea, hinduismul și shinto-ul nativ american fără a trece linia de apropriere culturală? Trebuie să ne ridicăm copiii în credințele noastre sau să le permitem să își aleagă propria cale? Poate păgânii să evanghelizeze (răspândesc vestea bună a tradițiilor noastre) și să nu facă prozelitism? Sunt termenii păgâni și vrăjitorii folositori? Cum depășim ideea că orice „păgân” este faliment moral și etic? Cum ne facem vocile auzite ca minorități religioase?

Aici, la ASOCIATIA SOCIETATEA WICCANA, abreviată SW suntem dedicați să explorăm diferitele păreri despre păgânism în toată diversitatea, de la vrăjitoria tradițională britanică din Brazilia până la comunitățile înfloritoare din zona Bay și Paganistan pentru poporul Mari din Rusia. Sunt mulți Pagani acolo și fiecare dintre ei are o mulțime de opinii. Există multe de explorat dincolo de Wicca 101. Sper să vă alăturați nouă în călătorie si sa formam astfel o comunitate unita in Romania pentru eliberarea si reprezentarea intereselor paganilor români!

ASOCIATIA SOCIETATEA SOCIETATEA WICCANA, abreviată SW  este prima și cea mai mare organizație culturala din România care are drept scop ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele Wicca și a științelor ezoterice. Are sediul la mun. Bucuresti. În afară de promovarea informațiilor cu privire la cultele Wicca și a științelor ezoterice, asociația desfășoară activități religioase, campanii de ecologizare și apărare a patrimoniului dacic si Wicca, diverse activități educaționale (colocvii, conferințe, centre educaționale), sprijină dreptul de cult al adepților săi, sesiuni de practici yoga, tantra etc.
 
Sediul ASOCIATIEI SOCIETATEA SOCIETATEA WICCANA, abreviată SW se află în Municipiul Botosani, Str. Macului, nr. 23, jud. Botosani.
 
Numele Asociației este autorizat de Ministerul Justiției să fie utilizat și în limba engleza ca WICCAN SOCIETY.
 
 
 

             Misiune

 
 
Asociația SOCIETATEA WICCANA, în calitatea sa de asociație cu caracter cultural, filosofic și educativ, are drept scop promovarea incluziunii sociale a minoritatilor si grupurilor de risc, ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele Wicca și despre științele ezoterice.
 
În vederea realizării scopului său, SOCIETATEA WICCANA are următoarele obiective:
 

a. să organizeze, promoveze, coordoneze și să sprijine activitățile cultural-religioase, social-caritabile și științifice;

b. să promoveze campanii de conștientizare și educare cu privire la ceea ce înseamnă păgânismul Wicca și științele ezoterice;

c. să stabilească legături de colaborare cu alte organizații de profil din țară și din străinătate;

d. să sprijine exercitarea drepturilor și libertăților specifice ale membrilor săi în cadrul și prin mijloacele prevăzute de Statut, precum și cele derivând din reglementări și convenții interne și internaționale;

e. să promoveze proiecte care generează pagini de internet sau editarea unor publicații și cărți tematice;

f. să organizeze o bibliotecă pe teme ce țin de scopul SW;

g. să organizeze cursuri privind religiile antice și Wicca și științele ezoterice;

h. să participe la expediții științifice cu caracter arheologic, atât în nume propriu cât și alături de alte organizații sau instituții;

i. să inițieze și să susțină conferințe, colocvii, seminarii și eseuri pe teme ce țin de scopul SW;

j. să promoveze o atitudine ecologică și de respect față de natură și mediul înconjurător;

k. promovarea incluziunii sociale si prevenirea saraciei in randul tinerilor si copiilor din medii de risc;

l. sa initieze demersuri si activitati cu scopul de a creste gradul de incluziune sociala a minoritatilor cultural-religioase, sexuale, etnice, nationale, rasiale, lingvistice si alte minoritati nementionate aici.

j. să promoveze o atitudine ecologică și de respect față de natură și mediul înconjurător.

%d blogeri au apreciat: