DOGMATICA

 
 
 
Noi credem că:
 
 1. Scopul Zeilor pentru om este: să caute şi să evolueze spiritual , obținând astfel Gnoza Spirituala si după sa se unească cu Zeii sau forța universală.
 2. Oamenii sunt spirite ce alcătuiesc o parte din esență universului.

  Cei care obtin Gnoza finalizeaza lucrarea Zeilor Magnum Opusum.

 3. Scrierile Pagane Antice, sunt inspiraţia verbală şi plenară a Zeilor şi revelaţia Lor pentru oameni; un ghid infailibil şi autoritar de credinţă şi conduită.
 4. Marturisim ca veneram si credem in existenta mai multor Zei care prin intermediul revelatiei ne-au descoperit lucrarea Lor si o fac in continuare ajutand omul in atingerea scopului sau ultim : unirea cu Universul sau forta universala ori Brachmann .
 5. Zeii sunt fiinte spirituale care trensced orice spatiu sau timp si prin urmare sunt superioare fiintei umane pe care o ghideaza spre devenirea spirituala .
 6. Aceasta divintate a Lor nu a fost contestata de confesiunile pagane antice si contemporane si a fost studiata si scrisa in scrierile si mitologiile pagane .
 7. Omul a fost creat cu trup fizic si spirit vesnic care nu poate fi distrus , avand ca scop invatarea lectilor karmice, evoluand spiritual si in acelasi timp experimentand viata trupeasca sa se formeze pentru a fi in conformitate cu aceasta realitate fizica .
 8. Singura misiune a omului e sa capete Gnoza si sa se uneasca cu Universul sau forta universala ori Brachmann .
 9. Conditiile unirii omului cu Brachmann sunt efectuarea diverselor practici spirituale cu scop evolutiv , invatarea lectilor karmice si respectarea si urmarea cu sfintenie a legilor si scrierilor sacre .
 10. Mărturia interioară a Gnozei este confirmarea iluminarii prin manifestarea de catre  un adept a unei cunostiinte superioare celei obisnuite si a producerii unor fenomene considerate paranormale de parapsihologi si automatizarea respectarii acestor legi si scrieri .
 11. Actul initierii prin imersiune este poruncit în scrierile sacre . Toţi cei care descopera şi cred în Zei ca calauzitori spirituali si doresc sa urmeze o astfel de cale trebuie să fie initiati. Astfel, ei declară lumii că au murit  şi au înviat la o viaţă nouă calauziti de Zei .
 12. Ofertoriul este o  practica spirituala ce doreste sa aduca multumire fiintelor spirituale pentru diferitele servicii spirituale oferite de acestea adeptilor .
 13. Toţi credincioşii sunt îndreptăţiţi şi ar trebui să caute cu stăruinţă promisiunea Zeilor : adică initierea oculta finala sau obtinerea Gnozei. Odată cu obtinerea Gnozei spiritul omului evolueaza pe ultima treapata a unindu-se cu forta universala sau Universul ori Brachmann depasind astfel conditia de om si implinindu-si misiunea sacra .
 14. Iluminarea credincioşilor de catre Zei este confirmata de semnul manifestarii de catre om a unor abilitati si comportamente ce intrec conditia umana in concordanta cu legile sacre si descrierii acestora de diverse scrieri sacre.
 15. Sfinţenia se realizează în credincios prin  recunoaşterea identificării lui Zei, cu moartea şi învierea lui , prin credinţa zilnică in fiintele spirituale şi prin dăruirea întregii fiinţe catre realizarea misiunii de devenire spirituala .
 16. Templul este un loc sacru de adunare, o locuinţă a Zeilor binecuvantata si consacrata cu ajutorul patronajului unei fiinte spirituala destinata practicarii si invatarii adeptului confesiunii pagane . Fiecare credincios, initiat este parte integantă a Adunării şi  Templului.

%d blogeri au apreciat: