INTREBARI FRECVENTE

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com
 

Oamenii se tot întreabă:

  • Ce este păgân, neo-Pagan, vrăjitorie, metafizică păgână etc?

Există o mulțime de confuzii despre etichete și despre modul în care sunt folosite pentru a descrie Vrăjitoria. Cel mai bun loc pentru a începe este cu o privire la definiția dicționarului, astfel încât toată lumea are un punct de referință comun.

1. Păgân

Orice religie care nu acceptă (urmează) doctrina abrahamică. Doctrina abrahamică este fundamentul credinței pentru iudaism, creștinism și islam.
 
2. Neopăgân
 
Contrar a ceea ce unii cred, neopăgânismul nu este un termen nou. Acesta a fost utilizat în jur de peste 1000 de ani sau chiar mai mult. A fost inventat pentru definirea unui grup de practici păgâne care se asociază, în mod specific și cu Natura.
 
3. Vrăjitorie
 
O religie cu origini indo-europene, bazată pe temelia respectului și onoarei. Recunoscând și crezând că toate lucrurile, văzute și nevăzute în universul divin, sunt interconectate.
 
4. Metafizică păgână
 
Datorită secolelor de propagandă și atribuire a unei conotații negative asupra termenului de „vrăjitorie”, o nouă etichetă a început să apară pentru ansamblul de practici magice și anume cea de metafizică păgână.
 
  • Este vrăjitoria rea?

Nu! Oamenii prin acțiunile lor pot da conotații negative lucrărilor magice. Sunt oameni buni și răi în toate categoriile sociale, indiferent de orientarea religioasă.

Vrăjitoria este o religie a respectului și a onoarei. Cele mai multe tradiții ale Vrăjitoriei mențin un crez care definește principiile de bază ale practicii lor. Există întotdeauna o declarație care menționează responsabilitatea propriilor noastre acțiuni. Wiccanii definesc acest lucru ca fiind „Orice ai face, nimănui rău nu face”. Nu toate tradițiile urmează această expresie exactă, dar au o perspectivă similară.

  • Păgânii sunt atei sau sataniști?

Păgânii nu sunt atei. Ateismul este ideologia care afirmă că dincolo de lumea materială nu există forțe sau vreo formă de divinitate. Pe de altă parte satanismul este parte din mișcarea neopăgână, însă asta nu înseamnă că toți neopăgânii sunt sataniști.

  • Păgânii se pot implica în politică?
Atunci când oamenii încep să meargă pe o cale spirituală, mulți întreabă „Care este părerea dvs. despre X”, unde X este de obicei o problemă socială. Păgânii sunt oameni obișnuiți, la fel ca oricine și avem o gamă largă de opinii și poziții pe probleme politice. Ei pot discuta principiile de bază prezentate în învățăturile teologiei metafizice păgâne care privesc subiecte ca comunitatea LGBTQ, căsătoriile unisex, avortul, creaționismul și evoluția și multe altele.
%d blogeri au apreciat: