PAGANISM

GENERALITĂȚI

Paganismul este o categorie de căi spirituale ale vieții (religii) care isi au originile in vechile religii ale lumii, bazate pe natura. Se bazeaza in principal pe vechile religii europene dar totusi unii adepti gasesc elemente de valoare si in credintele din restul lumii. Acest concept al sacralitatii tuturor lucrurilor poate fi intalnit peste tot in lume. Paganii percep acest lucru ca mostenirea lor si adapteaza credintele si valorile stramosilor lor, stilului modern de viata. Sarbatorim sanctitatea naturii, respectand divinul in toate lucrurile, acel spirit de necunoscut care curge prin univers, atat vazut cat si nevazut.

 

RELIGIILE PĂGÂNE

Perspectivele păgâne sunt atât noi cât și vechi. Noi, pentru că respectul lor pentru o experiență spirituală individuală este necunoscut pentru mulți oameni din vest care sunt familiarizați cu religiile dogmatice și ideologiile ateiste deopotrivă; vechi, deoarece acestea constituie baza pentru multe dintre credințele spirituale și supranaturale ale civilizației occidentale.

Asociația Mișcarea Neopăgânilor din România recunoaște marea diversitate de tradiții care formează corpul de păgânism moderne. Într-o scurtă introducere, cum ar fi acest lucru, este imposibil de a descrie fiecare religie și convingeri religioase păgâne.

 

PRACTICILE MAGICE ÎN PĂGÂNISM

Magia este o știință care studiază Universul și relațiile care se stabilesc între elementele sale constituente. Universul reprezintă un tot al existenței, la toate nivelurile și nu doar al existenței la nivelul materiei. Această știință se folosește de metodele de studiu și de cunoaștere consacrate în alte științe, precum matematica, fizica, chimia, astronomia, etc. dar și de metode proprii.

Unui om normal îi trebuiesc mulți ani de școală pentru a învăța să-și folosească mintea în mod adecvat și tot la fel îi sunt necesari mulți ani de studiu și muncă pentru a reuși sa-și folosească, în mod eficient și sub acțiunea propriei voințe, mecanismele mentalului. Deci, ați înțeles că majoritatea acestor mecanisme se supun controlului minții, dar condiția necesară este ca mintea să înțeleagă ce face și să fie destul de antrenată pentru a putea exercita acest control!

%d blogeri au apreciat: